23 Eylül 2018 Pazar

Çocuk Eğitiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Erken yaşta verilen çocuk eğitimi , çocuk için epey önem teşkil etmektedir. Başta çocuğun zihinsel faaliyetlerini etkileyerek ileri ki hayatında sosyal becerilerini, öğrenme yetilerini ve davranışlarını yönlendirmede epey etkili bir rol oynar. Özellikle  0-6 yaş arası atılacak olan temeller, çocuk gelişiminde en Mühim rolü oynar.

Erken çocukluk eğitimi sayesinde çocuk;

Çocuk Eğitimi, Erken yaşta çocuk eğitimi
  • Problem çözebilme kapasitesini artırır.
  • Kendine güveni artar.
  • Paylaşmayı, sosyalleşmeyi öğrenir.
  • Empati ve hoşgörü becerisini artırır.
  • Sosyal ve duygusal gelişim sağlar.
  • Sesleri ayırt etmeyi, konuşurken sesini ve sözcükleri doğru kullanmayı öğrenir.
  • Hijyen kuralları, Kendi başına yemek yiyebilme, giyinebilme, kendini kazalardan koruyabilme gibi becerilerini geliştirir.
  • Sorumluluk duygusunu geliştirir.
  • Doğaya, hayvanlara, insanlara sevgi ve hürmet beslemeye başlar.
  • Yaratıcılık duyusunu geliştirir.
Çocuğun ilk senelerinde verilen eğitimdeki en büyük rol Ana ve babadadır. Ana ve babanın çocuğa bu dönemde gösterdiği Alaka ve verdiği eğitim çocuğun hem istikbal yaşantısını hemde okul yıllarını etkileyerek karakterini oluşturmasında Mühim bir Esas oluşturur. Peki Ana ve babalar bu dönemde çocuklarına nasıl sağlıklı bir eğitim verebilirler?


eğitici çocuk setleri, erken yaşta eğitim, çocukta güven problemi
Çocuklar Çoğunlukla Ana ve babalarını taklit ederek kişiliğini oluşturmaya çalışır. Bu noktada Ana ve babanın hem birbirlerine hemde çocuğa yaklaşımı epey önem taşır. Çocuğa adil davranmak, onun çocuk değil gerçekte bir fert olduğunu hissettirmek, eleştirilerde yapıcı olmak, çocuğa onu sevdiğini ve ona saygı duyduğunu hissettirmek çocuğun kendisini daha iyi tanımasında ve kişiliğini oluşturmasında yardımcı olur. Aynı şekilde çocuğu dinlemek, ona sorumluluk vermek ve planlara dahil etmek de çocuğun hem öz güvenini geliştirmesine hemde iletişim konusunda daha girişken olmasını sağlar.

Çocuk eğitiminde dikkat edilmesi gerekenlerden biri de çocuğa eğitici oyuncaklar almaktır.  Özel eğitim ve okuma yazma ile alakadar gelişmesi için çeşitli kitap ya da set fırsatları sağlamaktır. Çocuk oyunları, kutu oyunları, zeka oyunları gibi Muhtelif aktiviteler çocuğun bilişsel gelişimini tamamlamasına, ince ve kaba motor kabiliyetlerini geliştirmesine İmkan sağlar. Çocuk terapisinde de önemi büyük olan bu setler görsel, işitsel, Hafıza, dikkat güçlendirme becerilerinin gelişimine büyük oranda katkı sağlar.
REKLAM ALANI

Yorumlar


Emoji EkleEmoticon

İletişim Kutusu

Ad

E-posta *

Mesaj *