22 Eylül 2018 Cumartesi

Yeni İş Hayatında Sadeliğin Önemi

sadelik nedir

Başarılı şirketler doğru adımlarla günden güne büyümektedir. Daha büyük bir birikime sahip olmak, daha geniş bir yapıya sahip olmak, onunla ilgili temel misyonu ve amacını elde etmek bütün şirketlerin ortak hedefidir. Bu büyüme noktasında kurumsal liderler, temel hedeflerine sadık kalarak ve bu hedeflere ulaşmak için engelleri kaldırarak sürdürülebilirliği sağlamak için başlangıçta belli başlı sıkıntılar yaşayabilirler ve bu sıkıntıların en büyüğü sadelikten uzak olmaktan kaynaklanıyor.


Sadelik Nedir?


Bazı insanlar sadelik kavramından uzak durmamız gerektiğini düşünüyor, onlara göre bu tutum iş dünyasında zararlı bir şey. Bu şekilde düşünen insanlar, “Kâr elde etmek için şirketi büyütmek, yani daha karmaşık hale getirmek gerekir.” diyor. Ancak, bu kişilerin bu hakkındaki bu sözünde çok önemli bir nokta var: “Büyümek” sadece gelirden değil, onu üretmekten ibarettir.

Buradan hareketle sadeliğin hem son derece iyi bir şekilde programlanmış hem de sürekli geliştirilen süreçleri benimsemek olduğu belirtilebilir. Yani sadelik anlayışına sahip şirketler boşa kürek çekmez, bunun yerine sahip olduğu tüm zaman ve enerjiyi yaptığı işte başarılı olmak için kullanırlar.


Aşırı Karmaşıklık Hangi Problemlere Yol Açar?


Karmaşıklık her zaman şirketlerin şeffaflıktan uzak olmasına sebep olur. Şeffaflıktan uzak olan ve yönetim alanları hakkında bilginin kolay ulaşılabilir olmadığı şirketler, diğer firma ve üreticiler tarafından ön yargı ile karşılanabilir ve iş alım satımında güven problemi meydana gelebilir.

Şeffaflık sayesinde hem şirketler ile hem de firmalar ile daha şeffaf ve daha güvenilir alışveriş yapıp firmanızı daha kısa sürede büyütebilirsiniz.

Sadelik Tavsiyeleri 


1: Hedeflerinizi Belirleyin

Hedeflerinizi ve hedef kitlenizi belirlemeniz size büyük bir zaman kazancı sağlayacaktır.

2: Önünüzde Ki Engelleri Tespit Edin

Sorun tespiti en az sorununun çözümü kadar önemlidir. Bu sebeple sorun tespiti yaparak iş dünyasında önünüze çıkacak problemleri daha kısa sürede çözebilir ve daha emin adımlar ile hareket edebilirsiniz.

3: Kendinize Uygun Sistem Oluşturun

Oluşturduğunuz sistem baştan aşağı sizin tasarımınız ve sizin özgün fikirleriniz ile süslenmelidir. Sadeliği en kritik noktası budur.
REKLAM ALANI

Yorumlar


Emoji EkleEmoticon

İletişim Kutusu

Ad

E-posta *

Mesaj *