25 Eylül 2018 Salı

Evde Yapılacak En İyi 10 Ev Aktivitesi

evde yapılacak aktiviteler

Hafta Sonu Evde Vakit Geçirmek

Bütün bir hafta ya okulda ya iş hayatının içinde oldukça yoruldunuz. Hafta sonunu iple çektiniz… bütün hayallerinizi hafta tatilinde sevdiklerinizle geçirilecek saatler üzerine kurdunuz ve havanın hoş olmasını umdunuz. fakat o da ne hafta tatilinde  yağış ve soğuk bir hava sizi evinizde geçirilecek saatlere mahkum etti… Üzülmeyin, yalnız değilsiniz, üstelik evde yapabileceğiniz eğlenceli aktivitelerle en az dışarıda geçirilecek keyif dolu saatler kadar mutlu zaman geçirebilirsiniz.


1) Film, Patlamış Mısır ve Sevilen Arkadaşlar


Klasik bir başlangıç olacak ancak soğuk ve yağışlı havaların keyfi henüz güzel dostlarla izlenecek bir film keyfi ile çıkar. Hele bir de yanında taze patlatılmış mısır ve ya kestane varsa.

2) Kutu Oyunları, Ödüller, Bol Kahkaha


Son zamanlarda birbirinden keyifli, hem ailecek hem de arkadaşlarla oynanabilen kutu oyunları Mevcut. evinizde kapalı kalınan bir hafta sonunda, arkadaşlarınız ile birlikte bu oyunlardan oynayabilir hem de her katılımcının küçük hediyeler getirmesini organize ederek oyunların  heyecanlı olmasını sağlayabilirsiniz. Bu ve benzeri aktivitelerin en güzel yanı bol kahkaha.

3) Bazen Tek Başına Kalmak İster İnsan


Şayet hafta sonunda canınız birileri ile bir şeyler yapmak istemiyorsa bizzat kendine kalmanın keyfi de vazgeçilmezdir. Bireysel yapılabilecek bir hayli aktivite Mevcut.  Örneğin puzzle yapabilir, Yepyeni merak sardığınız hobinizi geliştirmek için bol bol egzersiz yapabilirsiniz. Kitap okumak, yazı yazmak, günlük tutmak, Yepyeni bir lisan öğrenmek, şahsi gelişim için Mühim başlangıçlardır. Alışkanlığı olmayanlara başta sıkıcı gibi gelse de, tadına bir Defa vardığınızda hafta sonlarında en az bir iki saatinizi bu şahsi gelişim ögelerine ayırmaya başlayacaksınız.

4) Tamirat, Tadilat, Bakım


Düşmüş dolap kapağı, asılmayı bekleyen bir tablo, değiştirilmesi şart olan ampuller ve henüz niceleri, vakitsizlikten yakınarak ihmal ettiğiniz tadilat ve tamirat işlerini düzene sokmak için daireden çıkmanın olası olmadığı hafta sonları mümkündür. Hem de elinizden geliyorsa boya yapabilir Veyahut bakımsız kalmış, paslanmış eşyalarınızı zımparalayarak boyayabilir ve onlara yepyeni bir Manzara kazandırabilirsiniz.

5) Dolap Yerleştirmek, Kütüphane Düzenlemek


Kitaplarınızı Veyahut kıyafetlerinizi elden geçirmeyeli ne kadar oldu? Haftasonu dairede yapılabilecek en iyi aktivitelerden biri de uzun zamandır vakit ayıramadığınız düzenleme işlerinin yapılmasıdır. Kullanmadığınız kıyafetler, elden çıkarmak istediğiniz kitapları ayırabilir hem de bölgenizdeki gönüllü evleri aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine gönderilmelerini sağlayabilirsiniz.

6) Yoga, Pilates, Egzersiz


Dairede yapılabilecek en iyi aktiviteler listemin altıncı sırası hayatımızın olmazsa olmazı spor. Hafta boyu belki de masa başında hareketsiz vakit geçirmeniz gerekiyor olabilir. İster okullu olun isterseniz bir iş yerinde çalışıyor olun haftasonu egzersiz yapmak sizi zinde bir haftaya hazırlayacaktır. Popüler birer spor dalı olan yoga ve pilatese başlayabilir, bu konuda yayın yapan kanallardan birini açarak Veyahut bir eğitim filmi alarak hayatınıza bu egzersiz programlarını katabilirsiniz.

7) Pasta ve Kurabiye Yapmak, Yepyeni Tatlar Denemek


Kolay tarifler deneyebilir, sevdikleriniz için kek, börek, kurabiye pişirebilirsiniz. son zamanlarda pasta yapımından tuzlu kurabiyelere kadar bir hayli tadın kolay ve pratik uygulanabilir tarifleri ve paket içinde sizin tarafınızdan hazırlanmayı bekleyen özel karışımlar var. Siz de bunu ben yaptım demek istemez misiniz?
REKLAM ALANI

Yorumlar


Emoji EkleEmoticon

İletişim Kutusu

Ad

E-posta *

Mesaj *